Lyst på noe søtt? Prøv å lage en dessert med brasiliansk tema! Her byr hobbykokken Marie Weidlich på sin beste oppskrift.
Ingen middag er perfekt uten en søt finish - og i Brasil betyr det ofte en dessert med tropisk frukt. Nedenfor deler hobbykokken Marie Weidlich en oppskrift på banankake med pasjonsfruktmousse. Det er en lettlaget dessert som er perfekt å servere sammen med hovedretten kylling og polenta.
INGREDIENSER
Banankake
3 modne bananer, moset
2 egg
100 g smør
125 g sukker
225 g mel
1,5 ts bakepulver
0,5 g bikarbonat
1 dash rom
2 ss peanøttsmør
Mørk sjokolade, hakket
Peanøtter, hakket
Pasjonsfruktmousse
5 pasjonsfrukter
1 boks crème fraiche
1 boks kondensert melk
1 gelatinark
SLIK GÅR DU FREM
Banankake
Sett ovnen på 175 grader.
Visp smør og sukker porøst i en bolle. Bland alle de tørre ingrediensene i en annen bolle. Knekk eggene i smørrøren. Fortsett med bananer, tørre ingredienser, rom og peanøttsmør. Rør om. Avslutt med sjokolade og peanøtter.
Hell røren i en ildfast form. Stek kaken midt i ovnen i 30-45 minutter. La den avkjøles i formen.
Pasjonsfruktmousse
Del pasjonsfruktene og sil bort kjernene. Ta vare på kjernene og saften.
Bløtlegg gelatinarkene i kaldt vann i ca. 5 minutter. I mellomtiden må du vispe creme fraiche og kondensert melk til en kremaktig konsistens.
Klem væsken ut av gelatinarket. Bland gelatinen med pasjonsfruktsaften og tilsett dette så i crème fraiche-blandingen. Rør om.
Dekorer moussen med pasjonsfruktkjerner. La det avkjøles i kjøleskapet før servering, ca. 30 minutter.
Global GOES GLOBAL
Global-kniven løfter matlagingen. Nå vil vi løfte «matmakerne». I vår nye oppskriftsserie "Global goes global" hyller vi hobbykokker fra forskjellige deler av verden ved å la dem lage sine favorittoppskrifter. Vil du prøve nye smaker og teknikker, og utfordre deg selv på kjøkkenet? Bli med oss på vår gastronomiske reise jorden rundt!
|