Lyst til å lage noe nytt i påsken? La en nydelig lakserett ta buffetbordet til neste nivå! Vi gir deg tre deilige lakseoppskrifter fra tre kjente kokker.
Ovnsbakt, røkt og grillet... Laks er et must i påskebuffeen. Varier laksen og prøv et nytt krydder i år! Her har vi samlet inspirerende oppskrifter fra noen av Sveriges beste kokker. Nyt påskelaksen i nytt kostyme – og med en matchende vin i glasset.
Ønsker deg en riktig god påske!
LAKSECARPACCIO MED ROSÉPEPPER
Kan vi friste med denne luksuriøse laksecarpaccio oppskriften fra Louise Johansson? Carpaccioen kan serveres som en del av koldtbordet eller som selvstendig forrett. Louise bruker rosépepper og granateple som krydder, noe som gir retten en nydelig floral tone som passer perfekt i påsken.
TIL OPPSKRIFTEN
GRAVLAKS MED ASIATISKE SMAKER
Gravlaks med hovmestersaus er en deilig klassiker – men vi foretrekker Frida Ronges moderne tolkning. I denne oppskriften tar hun laksen til neste nivå med en marinade laget av soya, mirin og sesamolje. Serveres med en frisk kålsalat og gravlakssaus med et hint av miso. Et must for de som liker japansk!
TIL OPPSKRIFTEN
EGGS ROYALE
Er egg og kaldrøkt laks dine påskefavoritter? Da kommer du til å elske Thomas Sjögrens Eggs Royale. Det er en rett som vanligvis serveres som brunsj, men den kan også fungere som en smakfull start på påskemiddagen. Gjør som Thomas og topp med grønt for en ekstra vårfølelse!
TIL OPPSKRIFTEN
VIN MED LAKS?
Hvilken vin er egentlig den beste til påske? Vi har spurt vineksperten Jens Dolk om drikketips til laks og andre påskeretter.
Til vintips