Vi inviterer deg til en kongelig brunsj! Prøv denne deilige eggeoppskriften med kaldrøkt laks, Hollandaisesaus og smørstekt brød.
Mulig du har smakt Eggs Benedict tidligere, men hva med en Eggs Royale? Dette er en variant av den klassiske eggeretten der kjøttet byttes ut med fristende kaldrøkt laks. Proffkokk Thomas Sjögrens oppskrift har også delikate grønne elementer i form av sautert spinat og karse.
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
2 posjerte egg
Hollandaisesaus
2 skiver lyst brød
100 g fersk spinat
8 skiver kaldrøkt laks
Chiliflak
Karse
SLIK GJØR DU
Kutt to runde skiver av brødet med et stort drikkeglass. Smør begge sider med smør og stek skivene gyllenbrune i en stekepanne. Sauter spinaten raskt i olivenolje.
Ha en skive i bunnen, så den sauterte spinaten på brødet og lakseskiver rundt. Topp med posjert egg, Hollandaisesaus og karse. Dryss over litt chiliflak.