Presentert av:
Ikke glem at frukt passer like godt på grillen som kjøtt, fisk, fugl og grønnsaker! Vi anbefaler noen frukttyper som smaker enda bedre med grillstriper
De fleste forbinder sannsynligvis grillet mat med mettende og salte retter. Men litt glød er også flott for å få frem søthet! Frukt inneholder ofte rikelige mengder væske som fordamper etter en tid på grillen, slik at fruktsukkeret konsentreres. I tillegg oppstår en karamellisering på den snittflaten som ligger ned mot risten. Ikke glem å pensle frukten med litt nøytral olje før du legger den på, ellers kan den sette seg fast. Her finner du tips om frukttypene vi foretrekker å legge på grillen i sommer!
1. NEKTARIN
Steinfrukter generelt er fantastiske å slenge på grillen. Grillet nektarin er godt å servere som dessert med litt iskrem, eller i en god salsa. Husk å ikke hakke frukten før etter at du har grillet den.
2. MANGO
Sannsynligvis har du spist tacos med mangosaus, men har du spist grillet mangosaus? Hvis det er grillede sommertacos på menyen, er det verdt å gi mangoen litt røyk og sot før den går ned i salsaen også. Helst med litt grillet vårløk og fetaost!
3. Rabarbra
Rabarbra er faktisk en grønnsak, men spises vanligvis som frukt. Prøv for eksempel denne oppskriften på grillet rabarbra servert med litt iskrem og knuste marengs. En veldig sommerlig dessert som det går raskt å servere.
TIL OPPSKRIFTEN
4. LIME
I lime, sitron og andre sitrusfrukter er det mye væske. Det er egentlig den du setter smak på ved å grille frukten, slik at den syrlige saften får en kraftigere smak. Perfekt for å presse over både søte og salte grillretter.
5. PÆRE
Grillet pære passer godt til både ost og en søt dessert. Hvis du lar frukten ligge på grillen i lang tid, kan du få frem mye søthet på egen hånd, noe som også passer perfekt i en grillet salat.
6. ANANAS
En frisk ananas som har fått ligge på grillen en stund, utvikler mye søthet. Den er et perfekt supplement til retter som kebab eller grønnsaksspyd, men også som basis for en salsa.