Presentert av:
Planlegger du en utendørsfest? Gå for en buffé med kalde snacks. Her deler den profesjonelle kokken Ludwig Tjörnemo sine beste oppskrifter.
Våren er knyttet til fest i ulike former. Det er morsdag, 17. mai, skoleeksamener og avslutningsfeiringer. Feire det som feires kan. Hvis været tillater det, det er ikke noe mer stemningsfullt enn å invitere til en fest i bakgården eller hagen. Ludwig Tjörnemo har satt sammen en meny som er perfekt for utendørs feiringer.
Nyt bufféretter i smarte porsjonsstørrelser!
OPPSKRIFTSTIPS
ASPARGESSUPPE MED RAMSLØK OG ERTER
Mat som kan tilberedes på forhånd er god buffémat. Ludwigs aspargessuppe er flott å lage dagen før for å spare tid. Alt du trenger å gjøre på festdagen er å helle suppen i mugger og dekorere med aspargesskudd, ramsløk og erter. En sikker suksess!
TIL oppskriften
KYLLINGSMØRBRØD MED SJAMPINJONG
Kyllingsmørbrød er en takknemlig rett som går rett hjem hos de fleste. I Ludwigs oppskrift er kyllingen ledsaget av kremet sopprøre og sur agurk. Dette luksuriøse smørbrødet gir ren matglede!
TIL OPPSKRIFTEN
VÅRGRØNNSAKER PÅ BOKS
Vårgrønnsaker er ofte små og delikate grønnsaker med mye smak. Hvorfor ikke dra nytte av vårgrønnsakene og lage en ny variant av en klassisk potetsalat? Det er noe som vil bli verdsatt av både store og små festdeltakere.
TIL OPPSKRIFTEN
SALATKNYTTER
Salat i form av sprø knytter er en rett som er perfekt å by mange på. Det vil være best om du lager roastbiffen og graver laksen selv, men selvfølgelig er det greit å kjøpe ferdig hvis du har dårlig tid.
TIL OPPSKRIFTEN
MANDELKAKE MED RABARBRA
Ingen buffé er perfekt uten noe søtt til kaffen. Ludwig byr på en dessert med sesongens smaker i fokus. Det er en magisk blanding av syrlig rabarbra, ferskost og brunet smør.
TIL OPPSKRIFTEN
DINGSETIPS
Med gode kjøkkenredskaper yter du ikke bare rettene rettferdighet, men kan også nyte mer av tiden på kjøkkenet. Her er en skarp kokkekniv og et stabilt skjærebrett veien til suksess. Husk også å dekke bordet med redskap som gjør det lettere for middagsgjestene. Virkelig godt serveringsbestikk, kniver og gafler er små detaljer som gjør en stor forskjell for helheten.