En sjokoladedrøm i hver bit! Server denne utrolig desserten som smelter i munnen. Den perfekte kombinasjonen av luksus og smak!
Imponere dine middagsgjester! Denne bakte sjokoladedesserten er noe utenom det vanlige – og den perfekte avslutningen på middagsselskapet. Oppskriften kan virke komplisert, men det går helt fint å tilberede alle elementene på forhånd. Alt du trenger å gjøre ved servering er å vispe krem og anrette desserten på tallerkenen.
Sett gullkant på middagen!
INGREDIENSER
(ca. 4 porsjoner)
Bakt sjokolade
4 små silikonformer
90 g kremost (f.eks. Snøfrisk)
80 g kremfløte
90 g melkesjokolade
65 g mørk sjokolade
1 egg
Havsalt
Tyttebærpærer
250 g tyttebær
250 g sukker
250 g vann
15 g hel kanel
5 stjerneanis
4 pærer, helst norske
Rørte tyttebær
50 g frosne tyttebær
40 g sukker
1–2 ss Xanté (pærecognac)
Salt karamellsaus
1,3 dl kremfløte
0,75 dl lys sirup
0,75 dl sukker
15 g smør
0,5 vaniljestang
Havsalt
Til servering
Kremfløte
Sjokoladekjeks og/eller sjokoladebit
Slik gjør du
Bakt sjokolade
Kok opp fløte og kremost, og la det tykne. Bryt sjokoladen i biter og legg dem i en bolle. Hell over den varme fløteblandingen. Visp til sjokoladen smelter sammen med fløten. Visp inn egget. Smak til med litt havsalt.
Forvarm ovnen til 95 grader. Hell røren i silikonformer. Stek i 18 minutter. Ta ut formene og la dem avkjøles litt før du setter dem i fryseren. Når sjokoladen er frossen, kan du "poppe" dem ut av formene og la dem tine sakte i kjøleskapet.
Tyttebærpærer
Finn frem en kasserolle. Tilsett alle ingrediensene til tyttebærpærene, bortsett fra de friske pærene. La det småkoke i noen minutter og sil av. Press så mye saft som mulig ut av tyttebærene gjennom silen.
Skrell og skjær pæren i mindre biter eller terninger. Legg dem i en bolle. Kok opp den silte tyttebærlaken. Hell laken over pærene. La det stå kaldt, slik at pærene får farge og smak fra laken. Hvis du har tilgang til en vakuumpakker, vakuumpakk gjerne pæren med den varme laken og la ligge over natten i kjøleskap.
Rørte tyttebær
Bland de frosne tyttebærene med sukker og Xanté. Rør forsiktig av og til, til sukkeret har smeltet og tyttebærene er tint.
Salt karamellsaus
Finn frem en kasserolle. Tilsett alle ingrediensene til karamellsausen, bortsett fra havsaltet. Varm opp til 105 grader. Smak til med havsalt. Avkjøl.
Servering
Bygg desserten som på bildet, eller etter eget ønske. Server gjerne desserten med lett vispet krem og en liten sjokoladebit.