Presentert av:
Syrlig rabarbra, kremost og brunet smør – Ludwig Tjörnemos mandelkake byr på sesongens absolutt beste smaker. Her er en uvanlig deilig dessert!
INGREDIENSER
Mandelkake
100 g melis
3 eggehviter
40 g mandelmel
40 g hvetemel
100 g brunet smør
2 sitroner, skall
Rabarbrakompott
3 rabarbrastilker
1,5 dl sukker
3 dl hvitvin
3 dl rabarbramost (alternativt brus)
2 ss kardemomme, hel
0,5 vaniljestang
1 sitron, saft
Kremost
1 dl fløte
1 dl kremost
1 ts sukker
1 sitron, saft
SLIK GÅR DU FREM
Mandelkake
Visp eggehvite og melis til marengsen porøs. Hell forsiktig i brunet smør. Bland mandelmel, hvetemel og sitronskall i en bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i marengsen. Rør og bland godt. Hell røren i en ildfast form. Stek ved 180 grader i ca. 10 minutter. Ta ut og la avkjøles.
Rabarbrakompott
Skrell rabarbraen og skjær den i mindre terninger. Kok opp sukker, vin, rabarbramost, kardemomme, vaniljestang og sitron i en kasserolle. Tilsett rabarbra og kok i ca. 4 minutter, til rabarbraen har begynt å mykne. Ta kasserollen av platen og la den avkjøles.
Kremost
Samle ingrediensene i en bolle. Visp til kremen er luftig.
Skjær et stykke mandelkake og legg det i et glass. Legg rabarbrakompott og ferskostkrem på toppen. Pynt med rabarbraterninger og hakkede mandler. Server!