En ekstra frisk vri på bjørnebærsyltetøy. Perfekt å servere som det er eller å bruke i bakverk.
Ta vare på de solmodne bjørnebærene ved å koke syltetøy på dem. Denne oppskriften gir de søte bærene litt ekstra friskhet ved hjelp av lime og mynte, og du kan lett gjøre porsjonen dobbelt så stor hvis du har veldig mye bær. Siden syltetøyet ikke er laget med pektin, må det koke litt lenger, men det er vel verdt ventetiden.
INGREDIENSER
500 g bjørnebær
300 g sukker
10 g limesaft
5 kvister mynte
SLIK GÅR DU FREM
Sett en asjett i fryseren for å sikre at syltetøyet blir tilberedt senere.
Skyll bærene og legg dem i en matprosessor. Bland raskt og forsiktig slik at det fortsatt er igjen noen litt større biter av bærene. Del og press limen og legg myntekvistene i en osteduk eller silduk og knytt sammen.
Legg bærpuré, sukker, limesaft og duken med mynte i en stor gryte eller sauteuse. Rør kontinuerlig på middels høy varme slik at syltetøyet ikke brenner seg. Skum av syltetøyet for å få et klart syltetøy.
Kok syltetøyet til det når 100 grader. Bruk den frosne platen til å kontrollere at syltetøyet er klart ved å legge en klatt på den. Vent deretter i noen sekunder og dra fingeren gjennom den. Syltetøyet skal være fast og dele seg uten å renne tilbake. Kok og test til syltetøyet har fått riktig konsistens.
Fjern duken med mynte når syltetøyet er ferdig, og hell det opp i rene, steriliserte glass. Sett på lokk og snu opp ned for å skape et vakuum i glasset. Oppbevar deretter uåpnede bokser stående ved romtemperatur.