Har du modne plommer i hagen? Ta vare på dem ved å legge dem i lake med vanilje og rom!
Som navnet antyder, har romtopf sine røtter i Tyskland og Østerrike, men også Danmark. Denne desserten består av fersk frukt som legges i en spritholdig lake av rom og sukker, og her er det veldig sant at den som venter på noe godt, gjerne må vente lenge. For å få virkelig gode resultater, må du nemlig la romtopfen stå i omtrent en måned.
INGREDIENSER
(1 parti)
1 kilo plommer
50 bjørnebær
500 g sukker
1 vaniljestang
750 ml lys rom
SLIK GÅR DU FREM
Del vaniljestangen på midten og skrap ut frøene. Bland dem med sukkeret så det ikke er igjen noen store klumper.
Fjern plommekjernene ved å skjære dem i to. Legg deretter plommer og bjørnebær vekselvis med vaniljesukkeret i et stort, sterilisert glass. Fyll på med rom og la stå i kjøleskapet i en måned. Server med vaniljeis.