SLIK GÅR DU FREM
Skill eggehvitene og plommene fra hverandre. Visp eggehvitene til et fast skum.
Varm melken til den er fingervarm (37 grader). Smuldre gjær i en bolle, og hell over den lunkne melken. Rør om til gjæren har løst seg opp. Tilsett begge melsortene, og visp godt. Ha i eggeplommer og salt. Fortsett å vispe til du har en jevn røre.
La røren stå og svelle under bakeduk i en times tid.
Smelt smør, og la det kjølne. Rør inn smøret i røren som er ferdig svellet. Vend forsiktig inn eggehviteskummet, litt om gangen.
Stek bliniene på middels varme i blinipanne eller plettpanne eller som små pannekaker i en vanlig stekepanne. Avkjøl.
Garner med valgfritt tilbehør, for eksempel crème fraîche, finhakket rødløk, løyrom, sitron og en dillkvast. Spis gjerne bliniene i selskap med et glass kald roséchampagne.