Tips til buffeten! Butterdeigterte er en festlig rett som er enkel å lage og passer til mange. Dette er en vakker og vegetarisk variant av svenske proffkokken Louise Johansson.
Sprø butterdeig toppet med sitronkrem, mangold i ulike farger, høvlet chevre og basilikumblader – høres det ikke herlig ut? Følg Louises oppskrift eller bruk grønnsakene du har liggende hjemme. Det fungerer like bra med asparges, purreløk, tomater, svartkål eller broccolini. Her har vi en ekte "man tar hva man har"-oppskrift.
Serveres som snitter eller med et herlig tilbehør!
INGREDIENSER
Butterdeigterte (6–8 portioner)
1 pakke (250 g) fersk smørdeig
2 dl crème fraîche
1 sitron, revet skall
1 ts salt
3 klyper svart pepper, nykvernet
200 g fersk mangold (evnt. pak choi, purreløk, asparges)
2 ts olivenolje
50 g chevre, høvlet
1 bunt basilikum
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 150 grader, varmluft.
Bland crème fraîche, sitron, halvparten av saltet og pepper. Bland mangold med olje og resten av saltet.
Legg butterdeigen med bakepapir under, på en bakeplate. Smør sitronkremen over. Fordel mangold jevnt over butterdeigen og stek i ca. 12–15 minutter. Stek på lavere temperatur hvis du vil beholde fargen på grønnsakene.
Plukk bladene av basilikumen. Topp terten med geitost og basilikumblader.