Ovnstekte primører + kremet hollandaise = Sant! Gjør som proffkokk Louise Johansson og lag en forrett med vårens spirer.
Grønn og hvit asparges er blant det beste som finnes om våren. Her serveres asparges sammen med klassiske tilbehør som Hollandaisesaus og ramsløk. La aspargesen marinere en stund før tilberedning, slik at smaken maksimeres.
Nyt vårens første grønnsaker!
INGREDIENSER
Asparges (4 portioner)
250 g grønn asparges
250 g hvit asparges
1 ts salt
0,5 ts sukker
1 ss olivenolje
1 ts chiliflak, malt eller knust
1 dl fersk ramsløk, strimlet
Hollandaisesaus
350 g smør
½ sitron, saften
3 eggeplommer
1/2 ts salt
evt. 2 ts vann
SLIK GJØR DU
Asparges
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
Skrell aspargesen og skjær av 2–3 centimeter av den nederste delen på hver asparges. Bland aspargesen med sukker og salt og la det marinere i ca. 15 minutter.
Hell av overflødig væske. Bland deretter aspargesen med olivenolje og krydder i en ovnsikker form. Stek i ovnen i ca. 12 minutter, til aspargesen har en gylden farge.
Hollandaisesaus
Smelt smøret og la det avkjøle til en temperatur på 55 grader. Visp eggeplommene, sitronsaften og saltet i en kjele over svak varme til en kremet konsistens. Den er klar når du visper og kan se bunnen av kjelen hvis du trekker vispen gjennom blandingen. Ta så kjelen av varmen. Tilsett smøret, litt om gangen, mens du konstant visper til sausen tykner. Spe på med litt vann om nødvendig.
Servering
Legg lagvis asparges og ramsløk på en tallerken eller server på porsjonstallerkener. Server sammen med Hollandaisesausen.