Presenteras av:
Bentō – betyr lunsjboks på japansk og handler om at det skal være enkelt å spise. Og det er akkurat dette proffkokk Frida Ronge viser med sin Chirashi sushi Bento-style.
På tallerkenen får du en elegant rett som imponerer – og i en lunsjboks har du noe å se frem til.
Del opp fisken, kamskjellene, agurken og tamagon i biter. Deretter drysser du over finhakket gressløk, klippet nori og tangkaviar. Så enkelt – og så godt!
INGREDIENSER
Chirashi sushi Bento style
(2 porsjoner)
200 g sushiris
4 kamskjell
100 g laks, regnbueørret eller røye
100 g kveite, gjørs eller abbor
2 ss rød tangkaviar
1 dl tamago, skåret i biter
1 dl agurk, skåret i biter
3 ss finhakket gressløk
Kålrotgari
Wasabi
1 ark nori, klippet i firkanter
Tamago i ovn
(6 porsjoner)
4 egg
1 klype salt
½ ts dashinomoto (kan utelates)
SLIK GJØR DU
Bowl
Skjær alle ingrediensene i firkantede biter.
Legg sushirisen på en tallerken, legg på fisk, skalldyr, tamago, agurk, og topp med tangkaviar, gressløk og nori.
Server med kålrotgari, wasabi og soyasaus.
Tamago i ovn
Sett ovnen på 90 grader.
Visp sammen egg, salt og dashinomoto. Sil røren gjennom en sil.
Dekk en ovnsfast rektangulær form med plastfolie. Formen skal fylles med cirka 1 cm røre, så bruk ikke for stor form. Hell i røren og dekk med plastfolie.
Stek midt i ovnen i 10–15 minutter, til røren har stivnet.