En Chirashi Sushi – med nordiske smaker! Server denne smakfulle retten av proffkokk Frida Ronge. En fristende japansk sushibowl med våre typiske råvarer.
Ferske reker, pepperrot, grønne erter, dill og et soyamarinert egg – i en bolle sammen med tradisjonelle japanske smaker og svart ris. Enkelt å lage – god å smake!
INGREDIENSER
Nordisk sushibowl
(2 portioner)
3 dl kokt naturris eller svart ris
200 g skrellede reker
2 dl grønne erter
2 ss revet pepperrot
2 soyamarinerte egg. Se oppskriften lengre ned.
2 ss kålrotsgari
2 ss furikake, alternativt ristede sesamfrø
Noen kvister dill eller mynteblader
Dressing
0,5 dl japansk soyasaus
0,5 ss revet ingefær
1 presset lime
0,5 ts sesamolje
1 sjalottløk, finhakket
SLIK GJØR DU
Bowl
Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. Legg risen i en dyp bolle.
Del eggene og legg sammen med resten av ingrediensene i to boller. Riv over fersk pepperrot og topp med sesamfrø.
Dressing
Hakk sjalottløken og riv ingefæren. Bland deretter alle ingrediensene i en bolle.
Soyamarinerte egg
Kok vanlige egg i 6,5 minutter. Skyll eggene i kaldt vann og skrell dem. Bland mirin, soyasaus og vann. Legg eggene i marinaden og la dem marinere i 24 timer.
Tips!
Om du vil lage flere egg enn du har tenkt å spise samme dag, kan du tilsette ca. 5 dl vann etter 24 timer i marinaden. Da holder eggene lengre og blir ikke for salte.