SLIK GÅR DU FREM
Coq au vin
Skjær sideflesket i grove staver. Skjær av løkgresset, og strimle det fint. Del løkene på langs. Vask gulrøttene, og del dem på langs om de er grove. Skjær sellerien i gaffelstore biter.
Varm opp en gryte med olivenolje. Legg i løk og gulrøtter, og brun dem til de får fin farge. Legg de stekte grønnsakene over på en stekeplate. Legg sjampinjong og sideflesk i gryten. Når de har fått fin farge, løfter du dem opp og legger dem på en stekeplate. Legg kyllinglårene i gryten sammen med hvitløken, og brun til de har fått fin farge. Tilsett laurbærblad, timian og rosmarin. Hell over vin og deretter buljong. Kok opp og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Legg det stekte sideflesket og sjampinjongene i gryten. La det småkoke i ca. 10 minutter. Legg i de stekte gulrøttene, løken og sellerien. La det småkoke i ca. 5 minutter. Fjern deretter grønnsakene og kyllingen fra buljongen. Bruk en hullsleiv, og legg dem over på en stekeplate. La det avkjøle seg litt. Plukk deretter ut kvistene av timian og rosmarin.
Sil den gjenværende buljongen gjennom en finmasket sil, og hell den tilbake i rengjort gryte. Kok opp buljongen, og smak til med salt, pepper og eddik. Bruk maisenna som er utrørt i kaldt vann, til å jevne sausen slik at den får en litt fyldig konsistens. Før servering legger du grønnsakene og kyllingen i den varme sausen. Vend dem forsiktig i gryten. Avslutt med å strø strimlet løkgress og frisk timian over retten.
Tilbehør
Varm forsiktig olivenolje i en stekepanne. Legg i hakket hvitløk og deretter de forvellete bønnene. Slyng innholdet raskt rundt i gryten, og smak til med salt og pepper. Serveres ved siden av gryten med litt friske urter på toppen.