En frisk salat med couscous er det perfekte tilbehøret til grillmat. Her byr proffkokk Louise Johansson på en enkel oppskrift med jordbær, cantaloupemelon og fetaost.
Sommerens salat til ALL grillmat, er denne. Du kan enkelt tilpasse oppskriften etter egen smak og hva du har hjemme. Server med jalapeñodressing for ekstra spicy smak, bytt ut fruktene mot dine favoritter og topp med ristede nøtter for ekstra "crunch".
Perfekt på både varme og kalde dager!
INGREDIENSER
Couscoussalat (6 porsjoner)
Couscous
2 ss hvitvinseddik
0,5 dl olivenolje
1 ts salt
0,5 ts nykvernet sort pepper
1 sølvløk, strimlet
600 g cantaloupemelon
1 l jordbær
150 g fetaost
1 potte basilikum
Jalapeñodressing (valgfritt)
2 jalapeños
20 g persille
2 dl nøytral rapsolje
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
2 ts hvitvinseddik
0,5 ts honning
0,5 ts salt
Slik gjør du
Couscoussalat
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Bland med eddik, olje, salt og pepper.
Skrell og fjern kjernene fra melonen. Skjær i 2 cm store biter. Skyll, rens og del jordbærene i fire. Smuldre opp fetaosten. Grovhakk basilikumen.
Vend forsiktig sammen couscous, løk, melon, jordbær og fetaost. Topp med basilikum.
Jalapeñodressing
Bland jalapeños, persille, hvitløk og olje i en blender. Sil av oljen. Mix inn eggeplommer, eddik, honning og salt. Tilsett olje, litt etter litt, til det binder seg til en majones.
Server salaten og dressingen som tilbehør til grillmat!