Ingenting slår lukten og smaken av nybakt focaccia. Her er en fantastisk focacciaoppskrift som du enkelt kan variere med dine favoritt toppings!
Dette italienske brødet passer perfekt til buffeter og anledninger der du skal lage mat til mange. Denne varianten med dillolje og ferske tomater er ideell til salater og til rekefesten, men velg også smakstilsetninger etter ditt ønske og hva du har liggende i spiskammerset. Basilikum, rosmarin, timian, hvitløk, oliven, fetaost, geitost – ja, bruk det du har hjemme.
Den eneste oppskriften du trenger på focaccia!
INGREDIENSER
Focacciadeig
25 g gjær
4 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
480 g (cirka 9 dl) hvetemel
Dillolje & tomater
20 g dill
1 liten hvitløksfedd
1 dl olivenolje
1 stor tomat
0,5 ts flaksalt
SLIK GJØR DU
Dillolje & tomater
Bland dill, hvitløk og olje i en blender. Skjær tomaten i ca. 0,5 centimeter tykke skiver.
Focaccia
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Kjør på laveste hastighet i 2 minutter, til deigen har samlet seg og er ganske løs. Dekk til med håndkle eller plastfolie. La heve i 40 minutter.
Legg et bakepapir i en form, ca. 20 x 30 cm. Drypp/hell halvparten av dilloljen i bunnen av formen. Hell i deigen og trykk den ut til kantene. Lag hull i deigen med fingrene og la heve ytterligere 20 minutter.
Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Legg tomatene på focacciadeigen. Drypp/hell over den resterende dilloljen og avslutt med flaksalt.
Stek brødet midt i ovnen i 20 minutter, til det har en kjernetemperatur på 98 grader.