GRATINERT LØKSUPPE

Lyst på suppe? Her er en kjempegod oppskrift på Lisa Lemkes egen løksuppe. En rustikk og varmende suppe som er perfekt en mørk høstdag.
Ingredienser
(4 personer)
8 stk gul løk
4 fedd hvitløk
2 stk små, syrlige epler
50 g smør
3 kvister frisk timian
1 klype sukker
3 dl tørr hvitvin
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og hvitt pepper
Til servering
4–8 skiver lyst surdeigsbrød
120 g revet ost
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Skrell og skjær eplene i biter.
Smelt smør langsomt i en kasserolle eller gryte, legg i løk og hvitløk og fres forsiktig på svak varme til alt er mykt og blankt.
Tilsett timian, eple, sukker, vin og buljong, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og hvitt pepper.
Til servering
Skjær bort eventuelle skorper på brødet. Fordel suppen i fire ildfaste skåler eller små støpejernsgryter.
Legg brødskivene på toppen, og strø over osten.
Gratiner i ovnen til osten har fått farge. Server med en gang.
Les også

Høstgryte med høyrygg, kantareller & syltet eple
Vær så god – her er oppskriften på høstens beste gryte! Inviter til fyldig gryte med høyrygg, kantareller & syltet eple.
Les mer
Japansk karrigryte med kylling
Prøv å lage en egen japansk karri! Det er en av de mest populære hjemmerettene i Japan og hver familie har sin egen spesielle oppskrift.
Les mer
Vintips til høstens gryter
Under høsten lengter vi etter rykende varme gryteretter. Ekstra godt smaker gryten om du serverer en passende vin til. Her er våre beste tips!
Les mer