Presentert av:
Den skarpeste kniven i skuffen siden 1985: Globalkniven. Suksesshistorien kan tilskrives til en elegant design og en sylskarp japansk presisjon.
I 1985 ga den japanske knivprodusenten Yoshikin designeren ved navn Komin Yamada i oppdrag å lage en helt ny japansk kjøkkenkniv. Han fikk noen kriterier å følge. Kniven skulle være skarp, godt balansert, pen og holdbar - og den skulle selges globalt.
Resultatet ble kokkekniven Global G-2. Denne, nå klassiske kniven, ser nøyaktig lik ut i dag som da den ble lansert for over 35 år siden. Dette er en bekreftelse på virkelig god design. Like stor omsorg er lagt på utseendet som på funksjonaliteten. Hver minste detalj på kniven har en spesifikk hensikt.
Ta prikkmønsteret på håndtaket som et eksempel. For kniven har den to funksjoner. På den ene siden varmer prikkene opp metallet i håndtaket, og på den andre siden gir de deg bedre grep om kniven når du skjærer. Komin Yamada mener at prikkmønsteret også gjorde at Globalkniven, allerede før den ble kjent, skilte seg ut fra konkurrentene.
– Flere andre selskaper vurderte også å produsere en helt rustfri kniv, eller var allerede i ferd med å utvikle en. For å skille oss fra dem, måtte vi komme opp med noe annerledes. Det resulterte i designen med prikkene, sier han.
Knivprodusenten Yoshikin utviklet også en helt egen stålblanding for Globalkniven. Stålet, kalt Cromova 18, har optimal hardhet. Et blad som er for hardt, sprekker lett og ruster. Problemet med mykt stål er at eggen raskt mister skarpheten. Med Cromova 18 har Yoshikin funnet den perfekte balansen. Stålet er rustbestandig samtidig som eggen kan slipes knivskarp.
Kombinasjonen av slitesterkt stål, unik design og en ekstremt skarp egg gjorde Globalkniven populær. Raskt. I dag finnes det Globalkniver i nesten alle restaurantkjøkken, og Global har vokst til å bli en av verdens største knivmerker. Siden den første kniven ble lansert i 1985, har over hundre nye modeller blitt introdusert - og Komin Yamada står bak designen for dem alle.
KNIVSKARPT HÅNDVERK
I Globals knivfabrikk overlates ingenting til tilfeldighetene. Alle oppgaver er tydelig tildelt. Mens en person er spesialisert innen sveisearbeid eller sliping av knivblader, arbeider en annen med forkromming av skaft eller polering. Alt for å garantere et så perfekt sluttresultat som mulig.
Les mer