Presentert av:
Lag Sebastian Gibrands førsteklasses forrett! Med ingredienser som hvit asparges, erteskudd og spiselige blomster er dette en tallerken som gir vakre vårvibber.
INGREDIENSER
Hvit asparges (4 porsjoner)
12 stk hvite aspargesstilker
0,5 sitron, saft
2 ss smør
Salt
Sukker
Mandelhollandaise
275 gr smør
25 gr mandelolje
2 stk eggeplommer
0,5 sitron, saft
1 ss vann
1 knivsodd salt
0,5 knivsodd kajennepepper
Topping
20 gr marcona mandler
60 g ørretrogn
Erteskudd
Spisbare blomster
SLIK GJØR DU
Skrell og krydre aspargesen med salt og sukker. Ha aspargesen i en vakuumpose med smør og sitronsaft. Stekes i dampovn på 82 grader, ca 20 min. Hvis du ikke har dampovn, kan du koke aspargesen i en kjele med vann, ca 10-15 minutter, og tilsette smør og sitron etterpå.
Smelt smøret til sausen og hold temperaturen rundt 50 grader. Pisk sammen eggeplommer og sitronsaft i en kjele til blandingen tykner. Tilsett det smeltede smøret dråpevis i begynnelsen og deretter i en tynn stråle. Visp inn olivenolje. Smak til med salt og kajennepepper.
Ved servering topper du aspargesen med hollandaisesaus. Fortsett med mandler og ørretrogn og avslutt med skudd og blomster.