Presentert av:
Litt hvitløkssmør på toppen – det hever alle ingredienser. Ludwig Tjörnemo fra det Svenske Kokkelandslaget deler en krydret og smakfull oppskrift.
På klassisk vis topper hvitløkssmøret det grillede kjøttet i sommermånedene. Vet du hva mer du kan bruke hvitløkssmør til? Server med lune grønnsaker, fisk eller hvorfor ikke med en skive nybakt brød? Prøv og se hva du liker best!
Ludwigs OPPSKRIFTSTIPS
INGREDIENSER
Hvitløkssmør
(ca 6 porsjoner)
1 hvitløksfedd
300 g romtemperert smør
En neve ristede mandler
Finhakket gressløk
1 stk økologisk sitron
FREMGANGSMÅTE
Rist mandler i en tørr stekepanne og finhakk. Bland de finhakkede mandlene med det romtempererte smøret.
Tilsett finhakket hvitløk, revet sitronskall og finhakket gressløk.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Rull til en pølse i plastfolie eller bakepapir. La stå i kjøleskapet i ca 2 timer.
Skjær smøret i skiver og server!
Passer godt til grillet fisk, kjøtt eller asparges.