Presentert av:
Krydder og desserter er en kombinasjonen du må prøve ut. Mange klassiske desserter og bakster får et skikkelig løft av noen vridninger med en krydderkvernen - fylt med salt eller søtt.
En krydret dessert – ja, hvorfor ikke? Flaksalt på sjokoladekaken eller sort pepper til de ferske jordbærene er eksempler på to gode smakskombinasjoner. Prøv deg frem og lek med smakene.
Mesterkokk Louise Johansson er en ekspert når det kommer til krydder. Hun har alltid flere kverner med forskjellig innhold klare hjemme på kjøkkenet, samtidig er hun ikke redd for å teste ut nye ingredienser og kryddere.
– Man må tørre å prøve nye smaker. Det er stor forskjell på nykvernet og på ferdigmalt krydder. Mye mer smak med nykvernet krydder! sier hun.
Et godt tips er å tenke på kvernen som en mørtel. Akkurat som du vil bruke mørtelen til å blande og knuse forskjellig krydder, kan du gjøre det samme med kvernen din. Nedenfor anbefaler Louise tre krydder som er spesielt gode til desserter. Fyll opp kvernene!
TRE TIPS
TØRKEDE BRINGEBÆR
– Med frysetørkede bringebær i kvernen kan du lage et smakfult pulver, som blir en deilig garnityr på pannacotta, crème brûlée, pisket krem eller vaniljeis. Noen vridninger med kvernen – og du får et vakkert, rosa teppe.
KARDEMOMME
– Kardemomme passer perfekt som strø på kanelboller. Du kan også ha det på vafler eller som krydder i kaffen. Kverner du litt kardemomme i kaffepulveret så blander det seg ekstra godt i den ferdige kaffen.
CHILIFLAKES
– Chili passer veldig godt til alle sjokoladedesserter, som fondant og trøfler. Men også for mykere frukter som nektarin og jordbær, kommer smaken enda mer frem av den sterke chilien.