Vil du lære mer om lakris? Da har du kommet til rett sted! Her kan du få tak i lakrisfakta og bli inspirert av gode oppskrifter med lakris i fokus.
Få søtsaker vekker så sterke følelser som lakris. Skal det uttales «lakkris» eller «lakriiis»? Skal det være søtt eller salt? Det er også delte meninger om hvor den beste lakrisen finnes. Mange svensker i utlandet sier de savner «svensk lakris» og tror gjerne at det er noe som kommer fra Sverige, eller i hvert fall fra Norden.
I virkeligheten er det Italia som er best på å produsere lakris, og det myke godteriet ble oppfunnet i England en gang på 1500-tallet. Lakris kom til Sverige på slutten av 1800-tallet. «Belagt lakris», det vil si lakris med sjokoladetrekk, ble derimot oppfunnet på Island. Og alle som elsker dette sorte gullet har sikkert kastet litt finsk lakris i handlekurven på et tidspunkt?
Så spørsmålet er – hvor typisk er egentlig lakris for oss i Norden? Vel, vi spiser i hvert fall mye mer lakris her enn de gjør i andre europeiske land. To kilo per person per år for å være presis.
Blåskjell & lakris
Blåskjell og lakris? Ja, du leste riktig. Profesjonell kokk Thomas Sjögren serverer gjerne blåskjellsuppen sin sammen med en salat av fennikel og rålakris. La bildet snakke!
TIL OPPSKRIFTEN
Lakrispopcorn
Å poppe og krydre ditt eget popcorn er en lek så lenge du har de riktige ingrediensene hjemme. Vi liker komboen med kokossukker, lakrispulver og havsalt. Hva er din favoritt?
TIL OPPSKRIFTEN