Presentert av:
«Rosévin fungerer til alt, men passer ikke til noe» pleide det å hete. Nå vet vi bedre! Rosé er en fantastisk matvin og noen ganger den eneste rette å ha i glasset.
Rosé til middagen – ja, hvorfor ikke? I anledninger når en rødvin blir for tung og en hvit for lett, kan en rosa vin være det beste valget. Vinen finnes i en rekke ulike varianter og er ikke knyttet til en bestemt region eller drue. De tørre, friske flaskene egner seg utmerket til både sprø og urtepregede retter, som grillet fisk med ferske grønnsaker. Mørk, fruktig rosévin passer bedre til krydrede retter med hint av sødme.
Passer til:
• Grillet fisk & kylling
• Grønne retter, med urter
• Retter med skalldyr
• Hamburgere & pulled pork
VÅRGRØNNSAKER MED KRYDRET HOLLANDAISESAUS
Vil du ha et oppskriftstips? Prøv gjerne Louise Johanssons vårlige grønnsaksrett sammen med en rosévin i tørr stil. Her kan de delikate grønnsakssmakene komme frem uten å drukne i vinen, mens vinens røde bærtoner fungerer perfekt sammen med krydret fra både karse og kajenne.
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Server vinen i Riedels roséglass for den beste smaksopplevelsen. Klokken er relativt liten, noe som gjør det lettere å holde drikken kjølig. Formen på klokken hjelper også aromaene i vinen til å utvikle seg.
LES MER