Presenteras av:
Tørre og friske eller søte og fruktige. Riesling kommer i en rekke stiler og smaker. Men hvilken type Riesling bør du velge til hvilken type mat?
Riesling har sin opprinnelse i Tyskland og er en av verdens mest kjente, grønne druer. Druen gir hvitviner stor variasjon i smak og stil. Unge rieslingviner har ofte en tydelig sitrustone, mens lagrede viner har en rausere stil med toner av blant annet honning og aprikos. Felles for vinene er at de går under gruppen friske og fruktige og ofte har en svært høy fruktsyre.
Men når klarer egentlig Riesling-typene seg best? Det kommer selvfølgelig an på hva du planlegger å lage. Står fisk, sjømat eller salat på menyen i dag? Da passer en yngre og tørrere Riesling veldig godt. Skal du dykke ned i det asiatiske eller meksikanske kjøkkenet og tilby sterk mat med syre? Da bør du investere i en søtere og rausere Riesling vin, som gir en fin balanse til matens krydrethet.
Passer til:
• Fisk- og skalldyrretter (tørr Riesling)
• Vegetarisk (tørr Riesling)
• Asiatisk mat (søt Riesling)
• Meksikansk og indisk (søt Riesling)
SUNNY SIDE BIBimBap
Ønsker du et oppskriftstips? Da vil vi fortelle deg om Mesterkokk Jennie Walldéns deilige Sunny Side Bibimbap. En koreansk klassiker som får sin fantastiske smak fra soyastekt sopp, chili-syltede agurker og sesammarinerte bønnespirer. Retten byr på både sterke krydder og mye syre, noe som gjør den ekstra kompatibel med en Riesling av den søtere sorten.
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Riedels vinglass til Riesling har en liten, høy klokke med relativt lukket åpning. Klokken balanserer syren i vinen ved å fremheve druens fruktighet. Av samme grunn egner glasset seg til røde viner med fin syre og balanserte tanniner, som Zinfandel og Chianti.
LES MER