Presentert av:
Hva med et glass musserende bjørkesaftvin? Eller gyllen vin laget av multer? La deg inspirere av spennende viner med naturens smaker i fokus!
Vin må være godt! Men også nysgjerrig og utfordrende – for både vinmakeren og vinsmakeren. Så hvorfor ikke helle noe nytt og lekent i glasset? Vin laget med ingredienser fra naturens spiskammer, for eksempel! Vi foreslår fire viner med smakstilsetninger som garantert får middagsgjestene til å heve øyenbrynene.
BJØRKESAFT
Hva med et glass musserende til forretten? Da er et morsomt tips å tilby gjestene bjørkesaftvin. En musserende vin som er gjæret på flaske etter méthode suédoise (det vil si den svenske metoden) og som har sine røtter i Jämtland, nærmere bestemt hos den svenske vinprodusenten Sav. De sjeldne vinene beskrives som å tilby en frisk og sunn karakter med smaker av sitrus, gress, skog og mineraler. Og av bjørkesaft, selvfølgelig.
Glasstips: Riedels Champagneglass
FURUHARPIKS
Fra svensk bjørk til gresk furu – ja, det finnes flere typer vin som er smaksatt med det trærne har å by på. En kjenning er hvitvinen Retsina, som har vært en del av Hellas vinkultur i over 2000 år.
Det som gjør Retsina så spesiell er den karakteristiske smaken av harpiks som - i det gamle Hellas - ble brukt til å forsegle amforaene vinene ble lagret i. Harpiksen ble hentet fra Aleppofuruen og ga vinen en voksaktig og krydret smak som fortsatt preger vinene i dag (om enn i dag hovedsakelig ved tilsetning fremfor lagring). En spennende vin som passer spesielt godt til retter med fisk eller hvitt kjøtt og middelhavsmat.
Glasstips: Riedels Chardonnay-glass
BLÅBÆR
Er du mer av bærtypen? Da er blåbærvin et perfekt alternativ for deg som ikke er redd for å tilby noe nytt og annerledes til maten. En vinvariant som du med fordel serverer til retter med biff og lam. Eller enda bedre; viltkjøtt.
Glasstips: Riedels glass Old World Shiraz
MULTER
Skogens gull i et glass! For de som liker å runde av middagen med en dessertvin er multebærvin et must å prøve. En gyllen, ofte søt og fyldig vin som passer perfekt til oster eller desserter med vanilje, nøtter, frukt eller bær.
Glasstips: Riedels glass Dessertvin
TRENDY DRUER
Følger du med på vinverdenens raske svinger? Vi anbefaler tre trendende druesorter og vinstiler som du bør huske.
Les mer