Presentert av:
– Jeg har ingen andre kniver enn Tamahagane, sier Ørjan selvsikkert. De har alt. Jeg liker stabiliteten og at de har en god tyngde, fortsetter han og plukker opp en kniv for å vise hvor bra den ligger i hånden.
Norske Ørjan Johannessen vant den europeiske Bocuse d’Or i 2012. Svenske Adam Dahlberg fra Adam & Albin Matstudio i Stockholm tok sølv, og begge to skal representere sine respektive land i VM, som arrangeres i Lyon i januar 2013. Norges supportere, ca. 250 personer, fyller hvert år ca. en fjerdedel av tribunen med høye heiarop, tut og flagg.
– Men vi skulle gjerne hatt med en kongelig også. Sverige pleier jo få besøk av prins Carl-Phillip, sier Ørjan når han er på besøk hos Sundqvist for å snakke om Tamahagane-knivene som han konkurrerer med.
Ørjan driver Bekkjarvik Gjestgiveri sammen med sine foreldre, i Bekkjarvik rett utenfor Bergen. Det er en liten by med ca. 5000 innbyggere, men folk reiser langveisfra for å besøke gjestgiveriet, og trykket har økt etter Ørjans suksess i bl.a. Bocuse d’Or. Begge foreldrene til Ørjan er kokker, og i år feirer de 30-års jubileum på Bekkjarvik Gjestgiveri. Han kommer til å arbeide der hele sommeren, og skal senere i høst flytte tilbake til Sannefjorden og trene til VM i Lyon i januar 2013.
Syv personer arbeider sammen med ham og hjelper til med forberedelsene. Julia er hans assistent og liker å bruke de mindre Sakura-knivene til garnering, men har akkurat som Ørjan forelsket seg i Tsubame.