SLIK GJØR DU
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Skjær smøret i terninger. Tilsett dem i melblandingen og klyp sammen med fingrene. Tilsett vannet, start med 1 ss og tilsett mer om nødvendig, og elt raskt. Flat ut deigen og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Skjær rabarbraen med skallet etter mønsteret du skal lage, bland med resten av ingrediensene til fyllet bortsett fra mandelmassen i en bolle.
Montering & dekorasjon
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kle to plater med bakepapir. Kjevle ut paideigen mellom to bakepapir, stikk ut 6 rundinger, ca 3 mm tykke. Flytt over rundigene på to bakeplater. Riv mandelmasse over rundingene. Legg rabarbraen i midten, ca 3-4 cm fra kanten. Brett kantene over rabarbraen. Pensle med sammenvispet egg og dryss over mandelspon og litt rørsukker. Stek galettene midt i ovnen i ca 25 minutter, til de har fått fin farge.