Presentert av:
Treretters + bobler = sant! Musserende vin egner seg til forretter så vel som hovedretter og desserter, avhengig av stil og flaske.
Mange forbinder nok musserende vin med mingling og fordrinker, men det er betydelig flere bruksområder. Spesielt hvis du tør å utvide horisonten og prøve forskjellige typer bobler. En tørr og frisk musserende vin – som champagne, prosecco eller cava – er ofte et utmerket valg til forretten. Vinen trives med alt fra salt sjømat og fete sauser til østers, sopp og andre ingredienser med mye umami. Fortsett så middagen med en lettere hovedrett laget av fisk eller grønnsaker, eller en krydret rett med asiatiske smaker. Da kan du med fordel velge en røde bær-roséboble eller en syrlig Pet Nat (musserende naturvin) som selskap til retten. Til dessert da? Ja, der vil vi slå et slag for den perlende dessertvinen Moscato d’Asti. Vinen passer perfekt til desserter hvor syrlige, norske frukter og bær står i fokus.
Passer til:
• Sjømat, rom & østers
• Kremete sauser eller rører
• Vegetarisk
• Lette fiskeretter
• Asiatisk mat
• Desserter, gjerne med syrlige innslag
RABARBRAGALLETTER MED KARDEMOMME
Vil du ha et oppskriftstips? Prøv gjerne en rabarbradessert med et glass Moscato d’Asti. Vinen er lett og har en lett sødme, noe som gjør den perfekt til desserter med frisk syre. Denne oppskriften er spesielt fin, siden den kombinerer sprøheten til franske galetter med friskheten til norsk rabarbra. En klar suksess for middagsselskapet!
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Musserende vin serveres ofte i fløyteglass. Men for at den skal utvikle seg til sitt fulle potensiale, kreves det et mer hvitvinsaktig glass. Det finnes også varianter av vin som kan fylle en enda større klokke. Et eksempel er roséchampagne laget av pinot noir. Druen er kjent for å gi viner med sjenerøse aromaer – og den rosa boblen er intet unntak.
SE RIEDELS BOBLEGLASS