En smak av skogen - i flytende form! Med ingredienser som akevitt, granskuddsirup og grønn chartreuse lever drinken "Skogis 2.0" opp til sitt navn. Signert av proffbartenderen og drinkbokforfatteren Bella Porcile.
INGREDIENSER
(1 drink)
3 cl O.P. Anderson Bjørk
2 cl grønn chartreuse
2 cl granskuddsirup (hjemmelaget eller fra Jämtlands vingård)
3 cl sitronjuice
2 cl granskuddtonic
1 stk grankvist eller vinduslav
Granskuddsirup
2 dl vann
2 dl sukker
2-3 dl granskudd
SLIK GJØR DU DET
Granskuddsirup
Skyll granskuddene fri for skitt. Sørg for å fjerne eventuelle grener og insekter. Kok opp vann i en kjele. Tilsett granskuddene, senk varmen og la det småkoke i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles i 1 time. Sil bort granskuddene. Oppbevar væsken i en kjele og tilsett sukker. Kok til det blir sirupsaktig konsistens i ca. 45 minutter på middels varme. Hell det i et glasskrukke og la det avkjøles. Oppbevar i romtemperatur.
Skogis 2.0
Mål opp akevitt, chartreuse, granskuddsirup og sitronjuice i et highballglass. Tilsett is og rør om. Topp med granskuddtonic og mer is om nødvendig. Pynt med en grankvist eller en bit vinduslav.
Server!