SØT OPPSKRIFT TIL EN SØT MAMMA

I Norge feiret vi morsdag for første gang i 1919, og høytiden har blitt mer populær med årene. Det er noe fint med mors egen dag. Andre søndag i februar har vi for lengst lagt julen bak oss og er igjen klare for feiring. Mange andre land, blant annet Sverige, feirer dagen i mai. Årsaken til at vår morsdag ble lagt til februar er trolig at vi allerede hadde mange andre merkedager i mai.
Vi synes mor har fortjent en søt oppmerksomhet. Hvorfor ikke overraske henne med en velfylt kurv med cupcakes?
INGREDIENSER
Cupcakes (12 stk.)
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
saft og revet skall av 1 sitron
Frosting
60 g romtemperert smør
5 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ss ferskpresset sitronsaft
100 g philadelphiaost
noen dråper valgfri konditorfarge
strøssel eller annen pynt
SLIK GÅR DU FREM
Cupcakes:
Sett ovnen på 175 grader.
Visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og skikkelig luftig. Smelt smør, ha i melk og bland med eggeblandingen.
Bland de tørre ingrediensene, og vend dem forsiktig inn i røren. Tilsett revet skall og saft fra sitronen.
Fyll 2/3 av formene med røre. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Frosting
Rør sammen smør, melis, vaniljesukker, sitronsaft og philadelphiaost, til du har en kremet konsistens.
Del frostingen i flere porsjoner, og bruk konditorfarge til å gi delene forskjellig farge. Eventuelt kan du beholde hvit frosting.
Bre på frosting, og garner med strøssel, marsipanroser eller annen, valgfri pynt.
LES OGSÅ

Smørbrød på 3 måter
Smørbrød er en dansk klassiker som sjelden skuffer. Her gir vi tips om tre vårlige varianter med fersk laks, kremet rekesalat og rustikk potet.
Les mer
Gyoza med svinekjøttdeig & chilidipp
Fredagskos 2.0! Sprø gyoza fylt av svinekjøtt. Servert med kremet spisskålsalat og en soyasaus med gochujang.
Les mer
Ungarsk gulasjsuppe
Få supper varmer så godt som en rykende varm ungarsk gulasjsuppe. En fyldig og krydret kjøttsuppe med smak av paprika og tomat.
Les mer