SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 160 grader. Del spisskålen på langs. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Stek kålen med snittsiden ned til den får fin farge. Vend kålen og krydre med salt. Legg en klatt smør i stekepannen og hell smøret over kålen. Sett deretter pannen i ovnen i ca. 15 minutter. Hvis du ikke har en ovnsikker panne, kan du bruke en langpanne eller stekeplate. La kålen avkjøles litt før servering.
Hakk hvitløken fint. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett panko og hvitløken og stek til brødet har fått en gyldenbrun farge. Krydre med salt. Legg det på et papir, slik at overflødig fett renner av.
Hakk sjalottløken fint. Kok opp eddik, sukker og vann, og tilsett løken. La det trekke i ca. 30 minutter. Brun smøret i en kjele til det får en gyldenbrun farge og lukter nøtteaktig. Hakk persillen fint. Ved servering, bland det brune smøret med sjalottløken og den hakkede persillen.