SLIK GÅR DU FREM
Havbuljong med østers
Sauter sjalottløk og fennikel med smør i en gryte uten at den får farge.
Legg blåskjellene i gryten. Rør om, og tilsett vinen. Legg på lokk, og la det koke opp og deretter småkoke i 5–10 minutter.
Sil buljongen fra blåskjellene og grønnsakene gjennom en finmasket sil, og hell buljongen i en kasserolle. Kok opp buljongen, og tilsett fløte. Reduser til en tykk konsistens.
Åpne østersene, og legg dem sammen med smør i en blender. Hell over den varme blåskjellsausen, og bland til en glatt saus.
Kok opp sausen, og smak til med salt og hvit pepper. Server nylaget saus med fisk og grønnsaker.
Smørstekte brødsmuler
Varm en stekepanne med smør. Stek brødsmulene gylne i smøret, og smak til med salt og pepper. La de gylne brødsmulene få renne av seg og tørke på husholdningspapir.
Ansjosglaserte hvite rotfrukter eller hvit asparges
Varm vann i en kasserolle, og legg i den forkokte, hvite aspargesen. Kok opp, og la det surre på svak varme slik at grønnsakene beholder konsistensen, men blir gjennomvarme.
Hell av vannet, og tilsett smør og hakket ansjos. La ansjosen smelte, og smak til med salt og pepper.
Varm eggene forsiktig på lav varme i ovn eller mikrobølgeovn. Server asparges og egg sammen med fisk og saus.
Torsken
Salt torsken godt med et godt havsalt, og la den stå i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 130 grader. Legg torskestykkene i en smurt ildfast form, og dekk med folie. Bak torsken til den har en kjernetemperatur på 47 grader. Server den straks sammen med det nylagde tilbehøret.