Grønt er best! Vi gir deg 10 vegetariske oppskrifter å lage denne våren – og utstyret du trenger for å lykkes.
Våg å velge vegetarisk!
10 OPPSKRIFTER Å LA SEG INSPIRERE AV
Vegetarisk sushi
Vil du lære å lage din egen sushi? Prøv proffkokken Frida Ronges oppskrift! Mange velger å toppe sin "nigiri" med laks, men Frida liker vegetarisk sushi med sopp og squash.
Til oppskriften
GRØNNSAKER MED HOLLANDAISESAUS
Benytt deg av årets første grønnsaker ved å riste dem i ovnen. Fantastiske Louise Johansson serverer en fargerik rett som er like god for kroppen som for sjelen.
Til oppskriften
Soppdumplinger med pak choi
Dumplings med ekstra alt – ja, det blir det hvis Mästerkocks-vinneren Sofia Henriksson står for middagen. Prøv hennes herlige oppskrift fra kokeboken "Always Hungry".
Til oppskriften
NUDELSUPPE MED GRØNNSAKER
Synes du det er kjedelig med rester? Sjekk ut Thomas Sjögrens middagstips! Raskt og enkelt forvandler han restene i kjøleskapet til en velduftende, vegetarisk nudelsuppe.
Til oppskriften
PIZZA MED FERSKE URTER & SITRON
Beste fredagspizzaen! Ingredienser som sitron, crème fraiche, mozzarella og ferske krydderurter gjør at Lisa Lemkes pizza blir mettende og frisk på samme tid.
TIL OPPSKRIFTEN
SPISSKÅL MED PANKO & BRUNET SMØR
Thomas Sjögren gir oss enda en vegetarisk favoritt! Her er spisskålen stjernen på tallerkenen. Velg selv om du vil servere den som hovedrett eller som tilbehør til grillmat.
TIL OPPSKRIFTEN
Ratatouille
Vil du servere en rett med finesse? Youtube-stjernen Filip Poon viser hvordan du lager en ratatouille som garantert vil imponere rundt middagsbordet.
Til oppskriften
RISOTTO MED GRESSKAR & SALVIE
En risotto å elske! Kombinasjonen av søtt gresskar, salt parmesanost og ferskmalt svart pepper gjør Louise Johanssons oppskrift til en virkelig smakssensasjon.
TIL OPPSKRIFTEN
Cacio e pepe
Pasta, ost og pepper – du trenger bare tre ingredienser for å lage den trendy retten cacio e pepe. La oss presentere Louise Johanssons variant med ekstra "crunch".
TIL OPPSKRIFTEN
VEGETARISK TACO MED PORTOBELLOSOPP
Portobello er en smakfull sopp som ofte brukes som substitutt for kjøtt. Vi steker soppen i skiver og serverer dem i tortillabrød. En enkel og morsom måte å lage vegetariske tacos på!
Til oppskriften
SKARPE VEGETAR-VENNER
Når du fyller på skapet og kjøleskapet med grønnsaker, husk samtidig å se over kjøkkenutstyret ditt. Fine råvarer fortjener å behandles med omhu, enten det er kjøtt eller kål som står på menyen. Her er en Globalskreller en god start. Helst med utskiftbare blader, slik at du kan bytte blad avhengig av råvare. Enda viktigere er det med kjøkkenkniver i flere størrelser. Det skal skrelles, skjæres, hakkes, ternes og tourneres – og da er det ikke nok med bare én skarp kniv. Hvorfor ikke investere i en ny modell fra Global Sai?
Sist men ikke minst – legg litt ekstra kjærlighet i serveringen. Globals serveringsbestikk i stål er like stilig som praktisk å dekke med. Velg modell etter rett!
Vin til vegetarmat
Det finnes selvfølgelig ikke én vin som passer til alt som er vegetarisk. Du må se på tallerkenen og se hvilke smaker du har å gå ut ifra, og deretter velge en flaske som fungerer bra sammen med dem. Ønsker du vintips? Følg lenken, så gir vi deg tre hyggelige mat- og vinkombinasjoner.
Les mer