Presentert av:
I år var testpanelet nytt, men vinneren den samme. Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner tre år på rad i Aftonbladets knivtest.
I år var det de erfarne kokkene Johan Jureskog og Natasa Hodzic som stod for testen. I følge artikkelen var de to kokkene helt enige om hvilken kniv som var den skarpeste i skuffen. Yaxell Zen fikk full pott. Her følger et utdrag av testpanelets begrunnelse:
Johan Jureskog: «Bedre tyngde, denne blir jeg venner med med en gang. Godt, litt grovt håndtak. Du risikerer ikke å glippe med våte hender (...). Kjempegod kniv, helt klart den jeg liker best. Vakker er den også. Med denne er du konge på kjøkkenet.»
Natasa Hodzic Jansson: «Åh, jeg kjenner med en gang at dette er en favoritt. Den er mer kraftig enn de jeg har testet til nå. Den ligger fint i hånden og jeg blir glad når jeg ser hvordan bladet ser ut, mer homogent, ikke for tykt (...). Den er ikke bare god å jobbe med, den er også pen å se på. Outstanding!»
Om Yaxell
Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932. Familiebedriften drives i dag av Takeshi Yamada-san, som er fjerde generasjons knivmaker. Seki er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Yaxell har tatt vare på kunnskapen som har gått i arv i generasjoner, og i produksjonen kombinerer de ny teknikk med tradisjonelt håndverk. Siden starten har selskapet vært en av Japans ledende knivprodusenter. Knivenes utrolige skarphet og fascinerende damaskusmønster har gjort dem populære i restaurantkjøkken og hos kvalitetsbevisste amatørkokker.