Presentert av:
Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner to år på rad i Aftonbladets knivtest. Hva var det som gjorde at akkurat denne kniven skilte seg ut sammenlignet med andre kokkekniver?
Begrunnelsen fra Aftonbladets testperson Markus Löfgren lød slik: «Perfekt balansert og føles svært god i hånden. Ganske høyt blad, det liker jeg. Godt å støtte fingrene mot. Svært skarp, skjærer rett. Svært behagelig å jobbe med.»
Til daglig jobber Markus som daglig leder og lærer i knivteknikk på Restaurangakademien i Stockholm. I testen sammenlignet han 13 ulike kokkekniver i proffklassen. Alle knivene fikk godkjent for skarpheten, men skarpest var Yaxell ZEN, som fikk hele fem pluss i karakter!
SLIK FOREGIKK TESTEN:
Først skivet Markus sellerirot for å se hvordan knivene klarte seg med litt grovere arbeid, deretter skar han selleri i små terninger (brunoise) samt finhakket løk for å kjenne hvordan knivene taklet finarbeid. I dilltesten så han om knivene skar eller moste dillen mot skjærebrett og til slutt bedømte han skarpheten ved å skive tomat.