Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Nå kan du tilby taco med koreansk vri!
I denne oppskriften er tortillalefsene fylt med grillet entrecôte, sprø kimchi, chilimajones, vårløk og sesamfrø. En helt magisk smakskombo!
INGREDIENSER
Koreansk taco
(4 porsjoner)
400 g entrecôte
1⁄2 dl soya
1 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts sesamolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
Chilimajones
1,5 dl majones
1 ss gochujang (fermentert chilipaste)
2 ts riseddik
1⁄2 ts sesamolje
Til servering
12 hvetetortillas
hjertesalat
kimchi
vårløk
sesamfrø
SLIK GJØR DU
Lag en marinade ved å blande soya, eddik, sukker, olje, hvitløk og ingefær. Legg entrecôten i marinaden og la den marinere i minst 30 minutter, helst over natten i kjøleskapet.
Bland sammen alle ingrediensene til chilimajonesen.
Grill entrecôten på grill eller i forvarmet grillpanne med rapsolje i noen minutter på hver side for medium rare. Når kjøttet er ferdigstekt, la det hvile på et skjærebrett i minimum 5 minutter. Skjær entrecôten i centimetertykke skiver med en trancherkniv.
Strimle salaten og skjær vårløken i tynne skiver. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne i 30 sekunder på hver side.
Sett sammen tacoen med chilimajones i bunnen, deretter salat, kjøtt og kimchi. Avslutt med vårløk og sesamfrø.