Presentert av:
Bobler til mat – ja, hvorfor ikke? Champagne er en fantastisk måltidsdrikk som kan matches med alt fra sjømat til ost og pizza.
Champagne er verdens mest kjente musserende vin. En klassisk champagne er laget av saften fra druene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier og kjennetegnes av friske og brødaktige toner. I Norge drikker vi hovedsakelig champagne som fordrink, noe som er synd. Det er en matvennlig vin som kan matches med salte og syrlige smaker, samt til retter med mye fett eller umami. Noe du imidlertid bør unngå er å drikke champagne til et stykke rødt kjøtt eller til en rett med en klar sødme. Da kan den oppleves som sur.
Passer til:
• Toast Skagen (og andre retter med sjømat eller løyrom)
• Østers
• Fersk ost & geitost
• Kremete sauser
• Fet fisk & svinekjøtt (moden champagne)
TARTE FLAMBÉE MED POTETER & LØYROM
Vil du ha et oppskriftstips? Da vil vi foreslå en rett av den profesjonelle kokken Sebastian Gibrand. Han har laget en tolkning av tarte flambée, det vil si franskmennenes svar på pizza. Her er den klassiske toppingen som skinke og gul løk byttet ut med luksuriøs løyrom og poteter, noe som gjør retten ekstra champagnekompatibel. Syren i vinen gjør at retten føles mindre fet, mens boblene tar vare på umamismaken fra løyromen.
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Champagneglass passer utmerket til alle typer musserende vin. Den store klokken fremhever vinens brødaktige og friske aromaer. Den avsmalnende åpningen konsentrerer duftene til nesen. Åpningen leder også drinken til forsiden av tungen, noe som gjør opplevelsen av sødme større.
Les mer