Food & Wine pairing - Laks Tataki med japansk hvitvin
Når proffkokk Øyvind Dalelv og vinekspert Liora Levi møtes på kjøkkenet, får vi fantastisk mat med perfekt match av vin. I denne videoen har de valgt japanske smaker: Hvitvin og Laks Tataki!
Hva er mer gøy enn å servere en japansk vin til japansk mat? Den syrlige friskheten i japansk hvitvin fremhever smaken i mange fisk- og skalldyrsretter. Koshudruens aromatiske toner av sitrus og blomster passer for eksempel perfekt til den delikate teksturen og smaken i en Laks Tataki. Syrligheten i vinen forsterker rettens friske elementer, mens dens fruktige undertoner balanserer og runder av de intense smakene. Smaksopplevelsen blir både harmonisk og eksplosiv.
Her er det bare å nyte!
Laks Tataki
Laks Tataki er en populær rett i Japan. Laksen stekes raskt på høy varme, for deretter å skjæres opp i tynne skiver. Øyvind Dalelvs variant serveres med kålsalat og en klassisk ponzusaus. Lekkert, raskt – og utrolig godt!
Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.