Presentert av:
Mat og rødvin er to av livets store gleder. Men hvilken mat bør du velge til Zinfandel? Her er noen kombinasjoner som ikke kan gå galt.
Zinfandel er en allsidig drue som skjuler seg i rødvin samt rosé- og portvin. Vi forbinder vanligvis Zinfandel med California og en myk, smakfull rødvin. I USA er det vanlig at druene henger lenge på klasen, noen ganger også overmodne, noe som gjør at vinen har et høyt alkoholinnehold og intens fruktsødme. Matmessig matches Zinfandel som regel med rødt kjøtt – gjerne i grillet form som burgere, biff, pølser, ribbe og lammecarré. Men også en vegetarisk grillrett med riktig tilbehør kan passe utmerket med smakene til vinen. Tenk røkt, krydret, søtt og sterkt og du er hjemme!
Passer til:
• Grillet i alle former
• Biff, and eller lam
• Krydrede pølser
• Hamburgere og mørbrad taco
BIRRIA TACOS
Ønsker du et oppskriftstips? Server med krydret mørbrad taco sammen med en amerikansk Zinfandel i en varm stil. Til sterk mat bør du ikke servere rødvin med for mye tanniner, da styrken forsterker opplevelsen av ruhet i vin. Zinfandel har en evne til å balansere krydret mat og gjøre styrken mer behagelig, takket være sine solmodne frukttoner.
TIL OPPSKRIFTEN
Glasstips!
Server vinen i Riedels glass til Riesling/Zinfandel for den beste smaksopplevelsen. Fruktig rødvin drikkes best i vinglass med en lang, smal klokke. Formen demper syren og tanninene, samtidig som den fremhever vinens smak av bær.
LES MER