Noe mellom en potetkake og en Janssons – den svenske kokken Sebastian Gibrands oppskrift vil imponere på buffeten. Overrask med nye smaker!
Med smakene av potet og ansjos har Janssons fristelse blitt en favoritt blant svenske matklassikere. Sebastian Gibrand har gitt den tradisjonelle gratengen en spennende vri med denne smakfulle potetkaken. Perfekt som en del av julebuffeten, på påskebordet, eller til servering under en mingling.
Like god som genial!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
5 stk kokefaste poteter
Smør
Salt og pepper
Rømme med ansjos
1 dl rømme
2 ts ansjoslake
Tilbehør
2 små røde løk
4 ansjosfileter
1 ss gressløk, finskåret
Løkblomster
Dillkvister
SLIK GJØR DU
Skrell og riv potetene. Klem ut væsken. Smelt smøret i en stekepanne. Form potetene til en kake og stek den i ca. 3–4 minutter, eller til den blir gyllen og sprø i kantene. Vend og stek på den andre siden. Krydre med salt og pepper.
Ha rømmen i et kaffefilter. La den renne av i kjøleskapet over natten, eller i et par timer. Smaksett rømmen med ansjoslake.
Skrell og skjær løken i tynne skiver med mandolin. Pynt potetkaken med løkskiver, ansjos, dill, gressløk og blomster.