Presentert av:
Alle kokker liker å jobbe med skarpe kniver – men hvilke modeller? Her er fem Yaxell-kniver som du ikke vil være uten.
Yaxell er en av Japans ledende knivprodusenter. I det skarpe utvalget finnes det kniver i alle størrelser, former og prisklasser. Det er selvfølgelig modeller som skiller seg ut. Som et eksempel har vi kniventusiastens våte drøm: en japansk kiritsuke med imponerende 193 lag stål. Men Yaxell har også flere skarpe hverdagskniver – som er litt viktigere å ha i samlingen.
Her presenterer vi fem must-haves fra Yaxell. Med disse knivene kan du håndtere de fleste oppgavene på kjøkkenet.
1. KOKKEKNIV
En stabil kniv som du kan bruke til nesten alle råvarer, alt fra store salathoder til kjøtt og grønnsaker.
SE PRODUKTTIPS
2. GRØNNSAKSKNIV
Grønnsakskniven kjennetegnes av sitt rektangulære blad. Bladformen er spesielt egnet for intens hakking.
SE PRODUKTTIPS
3. BRØDKNIV
En lang og smal kniv med tannet egg. Kniven skjærer enkelt gjennom skorpen på ferskt brød så vel som skallet på tomater.
SE PRODUKTTIPS
4. UNIVERSAlkniv
Når kokkekniven føles for stor og skrellekniven føles for liten. Kniven brukes til å hakke løk, chili, urter, mindre rotgrønnsaker og frukt.
SE PRODUKTTIPS
5. SKRELLEKNIV
En liten, smidig kniv for de minste råvarene. Kniven kan brukes både i luften og mot skjærebrettet.ädan.
SE PRODUKTTIPS