Presentert av:
Lyst på noe ekstra godt til kaffen? Da bør du prøve denne deilige sitronkaken – toppet med glasur og blåbær. Saftig og enkel kake med masse smak!
INGREDIENSER
Sitronkake
150 g smør
150 g sukker
4 egg
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 sitron (skall og saft)
4 ss melk
150 g blåbær
Glasur
125 g smør (romtemperert)
250 g melis
2 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall
1 klype salt
SLIK GÅR DU FREM
Riv sitronskallet til kaken fint og press ut saften.
Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt sammen.
Tilsett hvetemel, bakepulver, salt, vaniljesukker, melk og revet sitronskall. Rør blåbærene inn for hånd.
Stek kaken i ca 40 min på 180 grader.
Stikk små hull over hele kaken og drypp saften av en halv sitron over.
Lag glasur og fordel på kaken med en palettkniv. Dekorer kaken med blåbær og sitronskiver.
Server!