Sushiskole – Gunkan maki
Kokken Frida Ronge viser hvordan du lager sushi hjemme! Her viser hun en oppskrift på gunkan maki, en type av nigiri som ligner små krigsskip.
I denne videoen viser Frida Ronge hvordan du lager gunkan med agurk. I følge tradisjonen lages gunkan med en oval risball som ligger i en bit nori, tørket og ristet sjøgress. Denne måten gjør at nori raskt blir fuktig fra risen, så spis den umiddelbart. Eller så gjør du som Frida har gjort her og bytter ut nori mot tynne skiver av agurk, som allerede består av nesten bare vann.
Gunkan maki ble oppfunnet på sushirestauranten Ginza Kyubey år 1941. Restauranten ligger i Ginza i Tokyo og ble grunnlagt år 1935. Denne formen gjorde at man kunne bruke myke, løse ingredienser i sushi som topping, som f.eks. uni og rogn. Gunkan betyr krigsskip og rettens navn kommer fra formen som ligner akkurat dette. Nyt av din gunkan maki før noribladet blir mykt og toppingen triller av. Frida Ronges oppskrift ser du her under!
INGREDIENSER
(8 biter)
Gunkan maki
120 g sushiris (se oppskrift her)
8 østers
1 agurk
Shisokarse, eller gressløkblomst
Pepperrot
Ponzu
Syltet kålrot

SLIK GJØR DU

Forbered: Høvle agurken i lange strimler. Det som blir igjen kan du for eksempel fylle din futomakirulle med.

Form risen: Fukt hånden lett og form en bit med sushiris til en oval bit. Lag den passe stor så den kan spises som en bit.

Pakk inn: Legg en agurkremse rundt risen og trykk den sammen så agurken sitter fast.

Repetere: Når du har forsikret deg om at alt sitter fast på din gunkan maki fortsetter du med resten av risen og agurken.

Fyll båten: Bruk spisepinner og legg østersen på risen. Det skal være plass nok over risen slik at østersen kan ligge stabilt i båten.

Skip ohoi: Topp østersen med shisokrasse og revet pepperrot, og dine gunkan maki er ferdig for servering! Tilbehør som ponzusaus og syltet kålrot passer perfekt til.
RELATERTE PRODUKTER
LES OGSÅ

Sushiskole – Uramaki
Ta din hjemmelagde sushi til et nytt nivå! I vår sushiskole med Frida Ronge viser hun hvordan du lager uramaki, også kjent som inside out eller California roll.
Les mer
Sushiskole – Nigiri
I vår sushiskole viser Frida Ronge trinn for trinn hvordan du lager vegetarisk nigiri sushi med sopp og zucchini.
Les mer
Hat trick for Yaxell Zen - Best i test, igjen!
I år var testpanelet nytt, men vinneren den samme. Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner tre år på rad i Aftonbladets knivtest.
Les mer