Sushiskole – Futomaki
I denne delen av vår sushiskole med Frida Ronge viser hun hvordan du lager futomaki, den største makirullen av alle.
Makiruller kommer i mange ulike former og forlenger holdbarheten på sushiråvarene ved å dekke dem. Norimaki og uramaki er de aller vanligste typene. Den første har sjøgressarket nori på utsiden og den andre, også kjent som inside out, har risen ytterst. Størst av dem alle er futomaki som betyr tykk rulle. Man fyller den med mange ulike ingredienser og her viser Frida hvordan hun lager sin futomaki.
INGREDIENSER
(1 makirulle – 10 biter)
Sushiris
Se oppskrift og fremgangsmåte her
Fyll
1 ark nori
50 gr gjørsfilet, bukbiten
50 gr vårløk
50 gr agurk
1 ss revet pepperrot eller wasabi
2 shisoblad eller koriander
1 knippe gressløk
1 ss wakamealger, bløtlagt og utpresset
2 ss rogn fra ørret
½ dl tempuraperler eller sesamfrø
Tilbehør
Syltet kålrot
Revet pepperrot
Sriracha chilisaus
Soya

SLIK GJØR DU

Forbered: Skjær gjørsfileten, agurken og vårløken i lange, smale staver. Legg noriarket med den blanke siden ned og kant i kant med sushimatten, som i sin tur skal ha sin blanke side opp. Forsikre deg om at linjene på noriarket og matten ligger samme vei.

Legg på risen: Fukt hendene og trykk ut risen på cirka tre fjerdedeler av noriarket. Vær relativt lett på hånden slik at riskornene ikke knuses.

Fyll: Legg revet pepperrot i en linje på midten av risen og legg deretter på rikelig av de andre ingrediensene. En futomaki er cirka 5-7 cm i diameter eller større.

Rulle: Legg noribladet kant i kant med matten. Hold fast ingrediensene med fingrene samtidig som du ved hjelp av matten trycker lett og ruller forover. Forsøk å få den kanten du ruller fra til å møte linjen hvor risen slutter. Bløt deretter resten av noriarket med fingrene og rull deretter hele veien. Form rullen ved hjelp av matten så at du danner en sylinder.

Skjær i skiver: Bruk en skarp kniv med litt vann på eggen for å skjære opp din futomakirulle. En rulle gir cirka ti biter. Tørk av kniven med en fuktig klut av og til da sushirisen lett setter seg fast på kniven og gjør det vanskeligere å kutte fine snitt.

Server: Nå er du ferdig! Nyt av din futomaki sammen med syltet kålrot, revet pepperrot, spiracha og soya.
RELATERTE PRODUKTER
LES OGSÅ

Sushiskole – Nigiri
I vår sushiskole viser Frida Ronge trinn for trinn hvordan du lager vegetarisk nigiri sushi med sopp og zucchini.
Les mer
Sushiskole – Sushiris
I vår sushiskole lærer Frida Ronge deg hvordan du blir ekspert på å lage din egen sushi hjemme. Her får du oppskriften for å lykkes med den perfekte sushirisen.
Les mer
Hat trick for Yaxell Zen - Best i test, igjen!
I år var testpanelet nytt, men vinneren den samme. Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner tre år på rad i Aftonbladets knivtest.
Les mer