I vår sushiskole viser Frida Ronge trinn for trinn hvordan du lager vegetarisk nigiri sushi med sopp og zucchini.
Nigiri sushi er virkelig et håndverk. I Japan finnes det mange restauranter som spesialiserer seg kun på nigiri. Hver bit er en opplevelse og har en egen smak. Det er superviktig med teknikken, at man ikke trykker for hardt på risputene og ikke for lett. Mange topper sin nigiri med laks, men det går like bra med sopp eller grønnsaker. Her får du oppskriften for å lykkes med hjemmelaget vegetarisk sushi.
Vegetarisk nigiri
1 kongeøsterssopp
½ zucchini
Noriblad
Pepperrot eller wasabi
Matolje til steking
Salt
Japansk soya
SLIK GJØR DU
Sopp: Begynn med å dele kongeøsterssoppen til din nigiri i 6 biter. Stek dem forsiktig med olje og salt i en stekepanne på middels varme.
Sushiris: Form risen forsiktig til en liten pute i hånden. Fukt hånden med vann mellom hver sushibit for å unngå at riskornene klistrer seg fast.
Smaksett: Legg litt revet pepperrot eller wasabi på kongeøsterssoppen og legg deretter risputen på soppen.
Noriblad: Klipp rett over noribladet i cirka 1 cm brede remser og fest sammen nigirien ved hjelp av noriremsen. Form risputen med fingrene for å sikre at alle riskornene sitter fast.
Zucchini: Skjær zucchinien i cirka 7 cm lange fyrstikkstore staver. Zucchini er god å spise rå og trenger ikke å tilberedes.
Sushiris: Form risputen forsiktig i hånden til en liten bit. Fukt hånden med vann mellom hver sushibit for å unngå at riskornene klistrer seg fast.
Smaksett: Legg revet pepperrot eller wasabi på noen strimler zucchini og legg deretter risputen på zucchinien.
Noriblad: Klipp rett over noribladet i cirka 1 cm brede remser. Fest sammen nigirien ved hjelp av noriremsen. Form sushibiten med fingrene for å sikre at alle riskornene sitter fast.
For å opprettholde en skarp egg må du av og til slipe kniven din. Her viser Sebastian Petterson fra det svenske kokkelandslaget hvordan du sliper med Yaxells slipesteiner.
I vår sushiskole lærer Frida Ronge deg hvordan du blir ekspert på å lage din egen sushi hjemme. Her får du oppskriften for å lykkes med den perfekte sushirisen.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.