Sushiskole – Uramaki
Uramaki, inside out eller California roll - Frida Ronge viser hvordan du lykkes med din inside out sushi.
Prøv å ha risen på utsiden av din makirulle! Uramaki, eller inside out og California rolls som de også kalles, er en variant på sushi som japanske kokker i California tok frem. Amerikanerne likte ikke å se og tygge på sjøgresset ytterst som i en tradisjonell norimaki, og derfor ble den omvendte rekkefølgen skapt. Det er også vanlig å toppe risen med finhakkede tørkede eller friske krydder, eller ristede sesamfrø som i Frida Ronges variant her.
INGREDIENSER
(1 makirulle – 8 biter)
Sushiris
Se oppskrift her
Fyll
80-100 gr røyefilet, bukbiten
¼ rødløk
¼ sushi su
½ ark nori
1 ½ kokt sushiris
1 ½ ristede sesamfrø
Noen salatblad
Tilbehør
Syltet kålrot eller syltet ingefær
Soya
Revet pepperrot

SLIK GJØR DU

Forbered: Skjær rødløk i tynne skiver og sylt den i sushi su. Forbered din røyefilet ved å skjære den i lange staver.

Nori: Legg din bambusmatte med den blanke siden opp og stripene mot deg. Legg deretter ditt noriark med den blanke siden ned, kant i kant med bunnen av matten.

Legg på risen: Fukt hendene og trykk forsiktig ut risen over hele noriarket. Hell deretter sesamfrø over risen slik at de setter seg fast. Vend deretter på noribladet.

Fyll: Fyll din sushi med sprø salatblad, røye og syltet rødløk. Bruk fingrene og hold fast ingrediensene, samtidig som du ved hjelp av bambusmatten ruller sammen og former din sushi.

Del i skiver: Del din ferdige makirulle først på midten med en skarp kniv. Del deretter rullen slik at du får åtte biter. Tørk gjerne av kniven med en fuktig klut mellom hvert snitt da sushiris lett kan sette seg fast på knivbladet.

Server: Nå er du ferdig med din hjemmelagde sushi! Uramaki, inside out eller California roll – eller hva du ønsker å kalle den. Server med syltet kålrot, en skål med soya og revet pepperrot.
RELATERTE PRODUKTER
LES OGSÅ

Sushiskole – Futomaki
I denne delen av vår sushiskole med Frida Ronge viser hun hvordan du lager futomaki, den største makirullen av alle.
Les mer
Sushiskole – Nigiri
I vår sushiskole viser Frida Ronge trinn for trinn hvordan du lager vegetarisk nigiri sushi med sopp og zucchini.
Les mer
Hat trick for Yaxell Zen - Best i test, igjen!
I år var testpanelet nytt, men vinneren den samme. Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner tre år på rad i Aftonbladets knivtest.
Les mer