Presentert av:
Bulgogi, jjukkumi gui, ssamsås og kimchi - koreanske smaker er i vinden. Vil du lære deg å lage din egen koreansk mat? Prøv Jennie Walldéns smakfulle grilloppskrifter!
Er det noen som kan koreansk BBQ, er det den svenske mesterkokken Jennie Walldén. Hun er ikke bare født i matmekkaet Gwangju i Sør-Korea. Hun driver også sin egen restaurant og har skrevet flere kokebøker med fokus på asiatisk mat. Her deler Jennie fire favoritter fra det koreanske kjøkkenet.
Imponer venner med en koreansk grillmiddag!
sam Dak Bulgogi - KYLLINGBULGOGI I SALATBLAD
Bulgogi er Sør-Koreas nasjonalrett. Oversatt til norsk betyr det "ildkjøtt", som refererer til at retten tilberedes over åpen ild. Tradisjonelt lages bulgogi med entrecôte, men Jennie mener det fungerer like bra å bruke kyllinglårfilet. Hun liker imidlertid å servere det grillede kjøttet på klassisk vis, det vil si innpakket i et salatblad sammen med deilige tilbehør. Ssam og dak betyr "pakke inn" og "kylling" på koreansk.
TIL OPPSKRIFTEN
Jjukkumi gui - HOT, GRILLET BLEKKSPRUT
Jjukkumi Gui serveres ofte som street food i Korea. Basisen i retten er små, grillede blekkspruter i en hot marinade. Det er også veldig godt å spise blekkspruten innpakket i salatblad, på samme måte som bulgogi. Her deler Jennie en annen herlig variant med kokt ris, syltet agurk, ruccola og soyaaioli.
TIL OPPSKRIFTEN
SUNNY SIDE BIBIMBAP
Prøv å lage den koreanske klassikeren bibimbap! Bibimbap betyr "rørt ris" på koreansk og har mange herlige smaker og konsistenser i samme skål. Det er viktig å blande retten godt, slik at ingrediensene får smak av hverandre.
TIL OPPSKRIFTEN
KIMCHI - SURKÅL PÅ KOREANSK
Kimchi er en populær siderett i Korea. Det er ikke veldig vanskelig å lage sin egen kimchi, men det tar litt tid. Kimchi består av fermentert kål smaksatt med blant annet chili, hvitløk og ingefær. Her er Jennies beste kimchioppskrift - perfekt å servere som tilbehør til grillmiddagen!
TIL OPPSKRIFTEN