Liker du mat og vin, men synes det vanskelig å finne den rette kombinasjonen? Her har kokk Johan Erkkilä og vinekspert Liora Levi satt sammen en meny med tre retter og viner som passer til.
Å velge riktig vin til riktig rett kan være vanskelig. La deg inspirere av Johan oppskrifter og Liora vintips! Peru, Mexico, Sør-Afrika, Frankrike, Italia og Norden – her har de hentet inspirasjon fra alle verdenshjørner og kokt det ned til tre oppskrifter og like mange vintips. Hvorfor ikke ønske vennene dine velkommen til en middag denne helgen?
Skål og vel bekomme!
TIRADITO MED PERLENDE VIN
Tiradito er en rett hvor rå fisk serveres sammen med en krydret saus. Johan har laget en tolkning med kikerter og gulrot. Sammen med perlende vin blir de sprø kikertene ekstra digg!
TIL OPPSKRIFTEN
POTETVAFFEL MED SYRAH
En meksikansk vaffel med en nordisk vri som nytes sammen med en sørafrikansk syrahvin. Ja, det er hovedretten på Johan og Lioras meny. Høres det ikke spennende ut?
TIL OPPSKRIFTEN
SJOKOLADEKREM MED VIN SANTO
Lyst på noe søtt? Prøv Johans sjokolade-duftende dessert sammen med en italiensk dessertvin. Dette er en smakskombinasjon som må testes!
TIL OPPSKRIFTEN