Presentert av:
Gjør deg klar for sommerfestene med hjemmelagd snaps! Her gir vi deg tre gode varianter som du kan lage allerede i dag, slik at de kan stå og trekke seg til den riktige anledningen. Perfekt å servere under hagefesten eller til grillmaten!
Å lage din egen snaps er overraskende enkelt! Alt du trenger å gjøre er å ta en eller flere smaksettere fra oppskriften du har tenkt å lage, blande med brennevin og eventuelt tilsette litt sukker. That’s it. Etter en drøy uke har du en alle tiders snapsblanding i flasken – din helt egen også!
Nedenfor tipser vi om tre enkle snapsoppskrifter og retter som passer til.
SNAPS MED RABARBRA
Rabarbra er en klassisk smaksetter for sommerdesserter og drinker. Hvorfor ikke kombinere noen stilker med brennevin og lage din egen rabarbra-snaps? Denne deilige, rosa flasken er et utmerket alternativ til dessertvin og er perfekt til jordbær, is og andre sommerlige desserter.
Oppskrift: Snaps med rabarbra
Tips på mat: Jordbær med sort pepper og sitron
SNAPS MED SITRON & LIME
Snaps med sitrussmak er lett å like og fungerer godt sammen med de fleste typer sommermat. Prøv gjerne å drikke snapsen til en matrett smaksatt med sitron eller lime. Laks, skalldyr og sild er også noen gode eksempler.
Oppskrift: Snaps med sitron og lime
Tips på mat: Laksecarpaccio
SNAPS MED HAGEURTER
Krydre snapsen med urter fra hagen! Estragon, sitronmelisse, rosmarin, sitrontimian og persille er eksempler på friske urter som passer bra i snaps. Avhengig av smaksetting, kan du matche snapsen med alt fra kjøttretter til desserter.
Oppskrift: Snaps med hageurter
Tips på mat: Kalvekjøtt med aspargesrisotto
LEKKERT AKEVITTGLASS
Akevitt – ringer det en bjelle? Så tenk om igjen! Med Riedels festlige akevittglass får du frem de aller beste smakene fra snapsen din. En lekker glassmodell som også passer godt til rom. Perfekt til sommerfesten!
TIL GLASSET